Sophie, Valérie, Katrien en Marian in Zuid-Afrika

Marian: weekje vakantie bij Maysa

Na onze laatste week in Wellington Primêr was het tijd voor een week vakantie. Ik had veel geluk want ik kon die week met Maysa doorbrengen. Maysa is een goede vriendin van mij en haar papa woont Zuid-Afrika. Één keer per jaar komt ze hem bezoeken, dus dat kwam goed uit!

Zaterdag en zondag:
Zaterdagavond kwamen Maysa en haar papa hier aan. Ze hadden een lange rit achter de rug en zouden dus een nachtje bij ons in Wellington logeren. Het was heel vreemd om na twee maanden nog eens iemand van thuis te zien. Ik werd meegenomen op restaurant zodat ik uitgebreid kon bijpraten met Maysa.

De volgende ochtend vertrokken we al vroeg naar Oudtshoorn. Het was een lange rit, maar we werden hartelijk ontvangen door Miranda en de broertjes van Maysa. De ouders van Maysa baten een B&B uit, dus Maysa en ik deelden een luxueuze kamer met badkamer. Weeral met mijn gat in de boter gevallen...

Maandag
Tijd om eens wat dieren te zien! We brachten een bezoek aan de Wildlife range. Een beetje vergelijkbaar met de Zoo van Antwerpen, maar je kon er tijgertjes aaien en in een kooi tussen de krokodillen zwemmen. Helaas liet onze portemonnee dat niet toe. Toch hebben we krokodillen van heel dichtbij kunnen zien. (We konden ze bijna aaien, maar dat zou niet zo verstandig zijn) Een geslaagde uitstap dus.

Dinsdag
Een super warme dag. Zelfs zwemmen in het zwembad was vermoeiend door de hitte. (jullie hebben nu waarschijnlijk héél veel medelijden met mij) Daarom zijn we de Cango caves gaan bezoeken. Heel spectaculair. Onze gids had een onuitspreekbare naam, maar we mochten hem Theo noemen.
‘s Avonds zijn we pizza à volonté gaan eten voor maar 5 euro.

Woensdag
Woensdag zijn we op safari geweest! Echt indrukwekkend! Het was een vrij groot park, maar we hadden een goede gids die ervoor zorgde dat we alle dieren van dichtbij konden zien. We zagen Chris (een luie leeuw), giraffen, neushoorns, zebra's, bizons en nog veel meer dieren. De foto's staan in mijn facebookalbum waarvan je de link onderaan in deze tekst kunt vinden.

Donderdag
Ik was er al twee maanden naar aan het uitkijken, en eindelijk was het zover... ik heb op een struisvogel gereden! We waren op bezoek in de struisvogelboerderij en aan het einde van de tour vroeg de gids wie er een rondje wou rijden. Vreemd genoeg was ik de enige vrijwilliger... Amai, dat was een avontuur! Ik moest mij vasthouden aan de vleugels en helemaal naar achter gaan hangen. Daarna kreeg de struisvogel een tik tegen zijn poep en waren we vertrokken. Die dieren kunnen echt hard lopen en ik kan hard gillen, maar aan het einde heb ik gelukkig een applaus en een diploma struisvogelrijden gekregen.

Vrijdag
Vandaag hebben we niet zoveel gedaan. 's Avonds waren er optredens in Lemon en lime (een plaatselijke bar) waar we naartoe zijn geweest. De groepjes waren niet zo goed, maar het werd wel een leuke avond. We maakten kennis met enkele andere jongeren en konden ons Afrikaans nog eens wat oefenen.

Zaterdag
Ook mijn laatste dag bij Maysa was een rustige dag. We hebben weer wat gezwommen in het zwembad en zijn als afsluiter op restaurant geweest.

Zondag
Na weer heel lang in de auto gezeten te hebben ben ik terug ‘thuis' gekomen. Het was een heel leuk weerzien met de andere meisjes, maar ik vond het wel spijtig afscheid te moeten nemen van Maysa. Morgen beginnen we aan het Norza-project in de sloppenwijk... spannend!

Link naar de foto's: