9 tot 13 januari
Maandag en dinsdag 9/10 januari
Maandag genoten we van een dagje ‘kuieren' aan het zwembad.
Dinsdag pikte het even, want we moesten er snel uit. Johan gaf ons een lift naar Paarl, een stadje verderop. Heel gezellig! We bezochten het taalmuseum en zijn wijn gaan proeven.
Nadien gingen we op zoek naar het luchtmatras voor in het zwembad, maar dat bleek een hele opgave te zijn. Eens we ze eindelijk gevonden hadden in de verste winkel stond ons nog een lange wandeltocht te wachten. Gelukkig kwam Johan ons snel ophalen zodat we ze meteen konden uittesten. Het opblazen bleek toch niet zo vlot te gaan, maar uiteindelijk konden we genieten van een zonnige namiddag. Tijdens het avondeten spraken we vol spanning over de stage die ons te wachten stond. Plots kwam Elra binnen... 'Julle stage die ga ni door ni'. Bleek dus dat we pas maandag met de stage konden beginnen, omdat het nog het begin van het schooljaar was. In rep en roer wilden we nog een auto huren zodat we deze week toch nog wat konden zien van Zuid-Afrika. Net als onze stage gebeurde dit ook op z'n Afrikaans... (Alles op het gemakske, weinig duidelijkheid, maar alles komt op het nippertje wel goed.) De man die de auto's verhuurde leek ons aan zijn stem te horen een knappe, grote, bruine man. Wat waren we benieuwd...
Woensdag 11 januari
Woensdag gaf Johan ons een lift naar Kaapstad, om ons naar Philip (autoverhuurder) te brengen. Wat een teleurstelling...
Gelukkig was hij vriendelijk en gaf hij ons een leuke auto. Sophie beet de spits af om het links rijden uit te proberen. Dankzij een goede copiloot had ze dit snel onder de knie. We reden naar Waterfront in Kaapstad ( vergelijkbaar met het Antwerpse eilandje). Een heel toeristische plek, we werden meteen overdonderd met alle activiteiten die we daar konden doen. We lieten het even bezinken op een Belgisch terrasje, 'de Anker'. We werden toch overtuigd door een man die ons voor 100R (10EUR) anderhalf uur meenam op zijn catamaran. Hierbij konden we genieten van de zee, zon, wind en een prachtig uitzicht. Ook hebben we dolfijnen en zeeleeuwen gespot. Eén goede raad, vergeet je niet in te smeren want het Afrikaanse zonnetje kan weleens hard branden. Dit heeft Sophie aan de lijve ondervonden.
Donderdag 12 januari
Donderdag startte onze dag met een prachtige rit naar Stellebosch. Een geweldige studentenstad met marktjes, gezellige terrasjes en vriendelijke mensen. Hier hebben we de hele dag onze bezigheid gehad en een heel leuke wijnbar leren kennen.
‘S avonds gingen we voor de eerste keer uit eten. Suuuper lekker!! We moesten heel hard lachten met de straffe stoot van Marian. Toen de ober vroeg op ze haar vlees nog in een doggiebag wou zei ze volmondig ja. Je had haar gezicht moeten zien toen de ober het doosje voor haar neus zette. Hoe zou dit komen?? Ze dacht dat de ober vroeg, of ze het aan de hond mochten geven.
Vrijdag 13 januari
Vrijdag vroeg naar Kaapstap gereden en onze auto terug binnengebracht. We kregen het al snel koud want 20° graden en regen zijn we niet meer gewoon. Daar stonden we met bloten benen en teenslippers. We namen de citybus en reden heel Kaapstad rond, ondertussen leerden we de boeiende cultuur en geschiedenis van de stad kennen. Niet voor niets was het vrijdag de 13e, Valérie had tegenslag... Een duif had op haar hoofd gekakt.
Per toeval zijn we terecht gekomen op een echte Afrikaanse markt bij de locals, hier waren we de enige blanken.
Onze avond eindigde met een overheerlijke maaltijd van Elra.
Het eerste weekje zit er al op. Het klikt echt goed tussen ons vier en konden ons geen betere gastouders voorstellen. We kijken uit naar de komende 10 weken, en naar de stage die (hopelijk) maandag zal beginnen.
inderdaad de eerste week zit er al op . Maar zo te lezen heb je al veel gezien en genoten ... Te hopen dat de stages ook zo leuk gaan zijn . Ik zou je natuurlijk ook eens graag horen . Ga eens informeren bij Mieke of dat kan, die haar broer woont in Afrika die zal mij wel raad kunnen geven . Je kaart ga ik dinsdag halen . laat je weten naar waar ik ze moet brengen ?
Als jullie nog eens naar Kaapstad gaan moeten jullie eens naar het aquarium gaan. Dat is werkelijk prachtig. Om te zeggen hoe groot sommige bassins zijn : wij hebben duikers gezien die de haaien gingen voederen!!!
Super dat jullie nog zo veel mooie dingen hebben kunnen zien en nog goed hebben kunnen genieten van Zuid-Afrika vooraleer jullie stage begint! Als ik de foto's zie, zit ik in mijn dromen ook in Zuid-Afrika. Echt prachtig! Geniet er nog van Katrien en veel succes met de stage!
Na het lezen van jullie verhalen komt bij mij alles terug naar boven . Al het geen wat jullie aan het doen zijn daarvan heb ik in 2005 van mogen genieten.
Kun je nog Belgisch bier krijgen in cafe's op Waterfront?
het lijkt me een plezant groepke daar :-) ik duim mee voor een vlotte eerste stagedag!
Zo te zien hebben jullie het daar heel erg naar jullie zin! Ik hoop ook dat de stage maandag kan beginnen! dat zal ook wel een hele ervaring zijn!!
Katrientje, doet da goe daar en ik ga nog wa werken se :) En goe insmeren eh meisjes:) da ge geen blaren meer op de voeten hebt enzoo:)
Amaaai, Sophie! Zalig om jullie blog te lezen, zeker tijdens een saaie leerpauze :) Precies al veel gedaan, het lijkt echt een paradijs daar! Veel plezier nog (niet meer verbranden van de zon) en succes op je stage! Tot hoors :)
Het blijft leuk lezen!
Als jullie nog een afzakken naar Stellenbosch zou je een thee moeten gaan drinken bij OOM SAMIE SE WINKEL
Dag Katrien, Wat een mooie verhalen. Jullie hebben er de eerste week écht van geprofiteerd. Goed zo! Ben benieuwd om de eerste werkweek mee te beleven.
Koester de warmte wan hier is het grijs, koud en nat.
Dikke kus,
opa bekkers
Oei Katrientje, ben blij voor jou dat je naar dwergiebos kan gaan....
Staan jullie allemaal bij kleuters of zijn er ook lagere- school kindjes ?
Groetjes en tot de volgende ....:)